Niko liekeissä Oulunsalossa

25.5.2013

TePS/KemPa kohtasi helteisellä Oulunsalon kuluneella tekonurmella OsPan. Lämmin ilma sai pikakiituri Niko Miinalan liitämään kentällä. Onneksi lähellä ollut lennonjohto antoi tähän luvan. Ensimmäinen puoliaika alkoi oranssien selkeällä pallonhallinnalla.Syötöt löysivät omat pelaajat ja Oulunsalon pojat joutuivat juoksemaan lelun perässä...Keskikentän kunkut Eerik Alamikkotervo ja Kaapo Lepojärvi pyörittivät peliä hyvin molempien reunojen kautta. Ensimmäinen maali syntyi ottelun 16 minuutilla, kun Johannes Vahanka syötti millimetrin tarkan juoksupallon Nikolle, joka täydestä juoksuvauhdista tykitti pallon ylämummoon.Maailmanluokan viimeistely ! Muutama minuutti tästä yhteisjoukkueen hyökkäys vyöryi vasemmalta reunalta, sieltä sähäkkä Jesse Ylimikkotervo syötti keskelle ja Niko viimeisteli 0-2. Juomatauon jälkeen joutui liimanäppi Joosua Hallikainenkin osallistumaan muutaman kerran peliin.

Puoliajalla OsPan valmennusjohto juotti pelureilleen käärmekeittoa ja pelin luonne muuttui täysin. Valkopaidat nostivat karvaustaan ylemmäs ja saivat kovaa painetta oranssien maalille. Onneksi laukaukset ja puskut menivät yli maalin tai Joosuan näppeihin. Kesken painostuksen TePS/KemPa teki maalin, joka oli suoraan kuin Rannan Martin pelikirjasta(lyhyt,lyhyt ja pitkä).Pari lyhyttä syöttöä oikealla reunalla ja sitten tykkijalka Mikko Mäki-Ison pitkäsyöttö täysin vapaana olleelle Sampo Liukkoselle, jolta hyvä ensimmäinen kosketus ja toisella kosketukselle pallo takanurkkaan. Maalin jälkeen OsPa jatkoi painostustaan, joka vihdoin tuotti tuloksen kulman jälkitilanteesta. Heti kavennuksen jälkeen kimppatiimillä oli mahdollisuus ratkaista peli pilkulta,mutta Eerikin ampuman rankkarin maalivahti torjui. Tästä torjunnasta valkopaidat saivat lisävirtaa ja oranssit olivat helteessä. Ratkaisevan tuntuisen 1-4 maalin teki lämäritähti Johannes Varanka maalivahdista kimmonneesta pallosta. Heti toisen puoliajan juomatauon jälkeen annetusta vaparin jälkitilanteesta OsPa kavensi 2-4 ja jännitystä riitti lähes ottelun loppuun asti.Viimeisellä minuutilla Niko iski päivän kolmannen maalinsa. Eerikiltä hyvä syöttö reunaan ja Niko läpi. Eka yritys osui mokeen, mutta Niko nappasi irtopallon ja sijoitti tyhjiin.

OsPa- TePS  2-5 (0-2)

0-1 Niko Miinala (Johannes Varanka)

0-2 Niko (Jesse Ylimikkotervo)

0-3 Sampo Liukkonen (Mikko Mäki-Iso)

1-4 Johannes (Sampo)

2-5 Niko (Eerik Alamikkotervo)