Helteinen Hovisuo ei hellinyt oransseja

5.8.2013

TePSin taival 01-mestaruussarjassa jatkui OLS -01 sinistä vastaan helteisellä ja kuluneella Hovisuon jalkapallonurmella. Oranssit taistelivat jälleen upeasti koko joukkueena selvästi henkilökohtaisilla taidoilla parempaa joukkuetta vastaan. Vastustajat pyörittivät syöttöpeliään pitkiä tovia, mutta oranssinen "muuri" liikkui hyvin ja nöyrästi peittäen maalintekoalueelle pääsyn.

Ottelun ensimmäisen maalin siniset tekivät pelin seitsemännellä minuutilla Miska Ruokokankaan laadukkaalla kaukokudilla. Tilanne syntyi jo KePS-pelistä tutulla kaavalla eli puolustajalta kaverisyöttö oman puolustusalueen keskustaan ja siitä pallo vastustajalle tuhoisin seurauksin...

Avausmaalin jälkeen OLSsin pojat jatkoivat palloralliaan, kunnes pelin 20. minuutilla Henri Alamikkotervo purki vastustajan kulmatilanteen toppareiden yli Johannes Rytköselle, joka pääsi yksin läpi viimeistellen hallitusti pelin tasoihin.Tasoitusiloa kesti kahdeksan minuuttia, kun taas sinipaidat pääsivät yllättämään kaukovedolla TePSin puolustuksen ja maalivahti Vili-Veikka Rytkösen. Komean tykin esitti Sami Paloniemi.

Toinen puoliaika alkoi sinisten totaalisella pallonhallinnalla. Oranssit eivät varmaan saaneet koskea hallitusti leluun  ensimmäisen viiden minuutin aikana kertaakaan ! Kärsivällinen puolustaminen ja oman maalintekopaikan odottaminen tuotti kuitenkin tulosta pelin 50. minuutilla, kun Henri pääsi laukomaan pelin tasoihin pienen painostusjakson päätteeksi.

Ottelun ratkaisu tapahtui 57. minuutilla, kun OLSin Miska laukoi mukavan kuvion päätteksi voittomaalin. Kolmatta kertaa tepsiläiset eivät enään jaksaneet nousta tasoihin taitavaa vastustajaa vastaan. Ottelun loppulukemat 4-2 laukoi rankarista Joonas Kurvinen.

Ottelussa oli hyvää jälleen koko joukkueen puolustaminen ja omien maalipaikkojen tehokas hyväksi käyttäminen. Myös osa oululaisyleisösta ihastui oranssien pelaamiseen ja alkoivat kannustamaan TePSiä !

OLS-01 sin. - TePS   4-2 (2-1)

7. 1-0 Miska Ruokokangas

20. 1-1 Johannes Rytkönen (Henri Alamikkotervo)

28. 2-1 Sami Paloniemi

50. 2-2 Henri Alamikkotervo