Joosua piti pelissä mukana

11.8.2013

TePS/KemPa- yhteisjoukkue matkusti Kajaaniin FC Tarmon vieraaksi syyskierroksen avausotteluun. Peli pelattiin Kisapuiston kuluneella tekonurmella. Pitkä pelimatka ja -tauko olivat puuduttaneet oranssien jalat, joten kotijoukkue aloitti pelin selvällä hallinnalla. Seitsemän minuutin kohdalla iski kuitenkin yhteisjoukkue maalin sivuvaparista. Mikko Mäki-Iso potkaisi vaparin takatolpalle, josta kärkäs ja alati vaarallinen hyökkääjä Jesse Jepsu Ylimikkotervo ohjasi pallon maaliin.

Maalin jälkeen tarmolaiset saivat lisää painetta oranssien maalille, mutta laukaukset viuhuivat ohi maalin. Reilun vartin pelin jälkeen oranssit purkivat pallon tyylikkäästi Jepsulle, joka lähti määrätietoisesti haastamaan kolmea pakkia, joista viimeinen joutui kaatamaan Jepsun rankarin arvoisesti. Pilkun ampui varmasti maalin Eerik Alamikkotervo. Näin TePS/Kempa johti peliä jo 2-0, vaikka oli ollut fyysisesti vahvan kotijoukkueen jyrän alla koko alkupelin. Futis on mahtava laji !

FC Tarmo onnistui purkamaan oranssisen muurin eka puoliskon lopussa, kun yhteisjoukkue ei onnistunut purkamaan palloa oman maalin edustalta tarpeeksi kauas ja näin paine vierasjoukkueen maalilla kävi liian kovaksi. Tarmolaiset onnistuivat kahdesti maalinteossa ja näin tauolle mentiin 2-2 lukemissa.

Toisen puoliajan kotijoukkue aloitti vahvasti tehden 3-2 maalin. Maalivahti Joosua Hallikainen torjui loistavasti eka laukauksen eteensä, mutta kärkäs kajaanilainen tuikkasi irtopallon maaliin. Missä olivat oranssit ? Tästä maalista Joosua sisuuntui niin, että piti maalinsa puhtaana pelin loppuun asti esittäin useita mahtitorjuntoja. Ottelun viimeisellä minuutilla tuli oranseille hyvä tasoituspaikka, kun Koroiskylän keegan Kaapo Lepojärvi tuupattiin nurin rankkualueen tuntumassa. Eerik asettui pallon taakse. Vauhti,,,, potku päin vastustajan muuria, siinä meni oiva tasoituksen paikka. Vielä lisäajalla hyvän pelin pelannut Jepsu pääsi puolittain läpi, mutta ampui sivuverkkoon. Olipa jännä peli. Kiitos pojat !

FC Tarmo - TePS/KemPa    3-2 (2-2)

0-1 Jesse Ylimikkotervo (Mikko Mäki-Iso)

0-2 Eerik Alamikkotervo rp