TePSin "nollaykköset" Meri-Lapin ykkönen

1.9.2013

TePSin 01-joukkue kohtasi kauden viimeisessä Mestaruussarjan pelissä sarjakolmosen Ajax valkoisen Sarkkirannan tekonurmella. Ottelun lähtökohtia heikensi parin tärkeän pelaajan poissaolo. Maalivahti Vili-Veikka Rytkösen selkä ei kestänyt pelaamista ja vakiotoppari Inka Palokangas oli kuumeen kourissa. Maalivahdiksi sai yllätyskomennon joukkueen kuopus Antti Mäki-Iso. Kotijoukkue taisi lähteä sarjajumboa vastaan  vähän takki auki peliin, kun tulivat myöhään alkuveryttelyyn  ja olivat puhuneet 10-0 voiton ottamisesta pukukopilla...

Matsi alkoi kotijoukkueen pallon hallinnalla omalla kenttäpuoliskollaan ja oranssimuuri liikkui tutusti tiiviinä pallon edessä. Pelin 14. minuutilla alkoi tapahtua.TePS sai puolesta kentästä vaparin, jota meni laukomaan TePS-legenda Viljo Kuparin poika Johannes, joka laittoi vaparin sovittuun paikkaan, johon maalitykki Johannes Rytkönen meni. Pyörähti ja laittoi pallon reppuun. Kannatti harjoitella erikoistilanteita !

Valkoiset jatkoivat syöttelyään, mutta pelin kulkua kuvaa hyvin se, että Antti joutui torjuntatöihin vasta pelin 20. minuutilla! Tästä tepsiläiset säihkättivät ja kävivät iskemässä toisen maalin. Johannes haisteli virhesyötön ja syötti pelissä valtavan työmäärän tehneen Henri Alamikkotervon maalintekoon. Valkoiset saivat luotua vaarallisimmat paikat kulmapotkuista, mutta oranssit esittivät kauden parasta purkupeliä  ja näin estivät kotijoukkueen maalinteon.

Ajax aloitti vahvasti toisen puoliajan hakien kavennusmaalia nostaen joukkuettaan syvemmälle vierasjoukkueen päähän.Seuraavaksi oli Antsan loistohetki. Hyvä vastaantulo, pallo hanskoihin ja pitkä käsistäpotku liukasjalkaiselle isosisko Iidalle, joka pelasi seinän Johanneksen kanssa ja pääsi läpi. Laukaus, moken torjunta alanurkasta ,Henri ensimmäisenä sylkypallolle,pieni kuljetus, syöttö maalille ja Johannes pisti lelun tyhjään häkkiin.Taululla komeat 0-3 lukemat ja vastustajan selkäranka napsahti.

Johannes sai hattutemppunsa valmiiksi pelin 62. minuutilla. Maalia edelsi jälleen vastustajan harhasyöttö, sekä Henrin ja Johanneksen seinäsyöttely. Varmasti torjuneen varamaalivahti Antsan nollapeli jäi harmittavasti parin minuutin päähän. Antsan jalkatorjunnasta pallo vierähti Joona Kedolle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

4-1 vierasvoitto nosti TePSin Meri-Lapin ykköseksi 01-ikäluokassa. Hyvä suoritus harrastejoukkueelta, joka treenaa vain pari kertaa viikossa ja on koottu kuuden  eri ikäluokan tytöistä ja pojista ! Valmennusjohto pelkäsi ennen mestaruussarjan alkua, että kylmää kyytiä on luvassa, mutta pelko oli turhaa. JOUKKUE pelasi hyvän sarjan lukuunottamatta Lynx-pelin ensimmäistä puoliaikaa, joka meni piloille valmentajan väärien valintojen vuoksi.

Kiitokset pelaajien vanhemmille kuljetus- ja kanttiinitalkoisiin osallistumisesta ! Ilman teitä tätä mukavaa lajia olisi vaikea harrastaa. TePS-pelureilla on pelireissujen jälkeen leuat nauramisesta enemmän kipeät kuin jalat pelaamisesta. Tästä on hyvä jatkaa syksyn taitokilpailuihin ja talven futsalsarjaan.

Ajax valkoinen - TePS  1-4 (0-2)

14. 0-1 Johannes Rytkönen (Johannes Kupari)

23. 0-2 Henri Alamikkotervo (Johannes R)

38. 0-3 Johannes R (Henri)

62. 0-4 Johannes R (Henri)

68. 1-4 Joona Keto