Futsal-kausi avattu Putaan hallissa

11.11.2013

TePS osallistui isänpäivänä EuroCity Futsal cuppiin Torniossa kahdella joukkueella. Ottelut pelattiin uudistetuissa ja upeissa Putaan saleissa. Oranssit osallistuivat 02- ja 00-sarjaan. Turnauksen tavoitteena oli saada kuviot kuntoon tulevaa piirisarjaa varten. Kummankin joukkueen aloituspelit olivat vaikeita pitkän tauon ja ison kentän vuoksi.

Nollakakkoset aloittivat TP-47 valkoisia vastaan ja joutuivat melkoiseen pyöritykseen. Lopputulos oli 6-1 Tornion pojille. TePSin maalin laukoi Iida Mäki-Iso kuljetuksen päätteksi. Toisessa pelissä vastaan tuli rakas naapuriseura KemPa, joka voitti värikkäiden vaiheiden päätteeksi 4-2. Oranssien maalit teki Iida. Tässä pelissä alkoivat jo hyökkäyskuviotkin onnistumaan, mutta aika loppui kesken . Viimeisessä alkusarjan pelissä vastaan asettui ToJK:n tytöt, jotka joutuivat oranssien pyöritykseen. Vain sinisten hyvä maalivahtipeli piti pelin tasaisena pitkään. Ottelun 18. minuutilla Iida ja Tuuli Alamikkotervo maalasivat voittoon tarvittavat maalit.

Sijoituspelissä vastaan tuli HauPa, joka oli alkusarjassa pelannut aina tasapelin.TePS jatkoi hyviä otteita ja oli nopeasti 3-1 johdossa Antti Mäki-Iso maaleilla, mutta vihreät pitivät kiinni tasapelipäivästään ja nousivat tasoihin. Näin mentiin kerrastapoikki rankkarikisaan, jonka aloitti pelissä liekeissä ollut Antti, joka pamautti pallon vasempaan ylämummoon. Hyvän maalivahtipelin pelannut Elli Hedman torjui jalallaan HauPan yrityksen ja näin oranssit voittivat pelin viidennestä sijasta.

00-sarjassa tepsiläiset olivat unessa turnauksen ensimmäiset minuutit. Liikkuminen ja reagointi peliin oli hidasta. Pelien jatkuessa otteet paranivat ja oranssit onnistuivat luomaan upeita vastahyökkäyksiä sekä maaleja takatolpalta. Välierässä KePS oli liian taitava joukkue oransseille ja meni näin finaaliin.

Turnaus oli hyvää treenausta piirisarjaa varten. Nyt molemmat joukkueet ovat valmiita aloittamaan sarjan, kun kaikkien muistiin palasi futsalin nopeus.

TePS - HauPa 3-3, 4-3 rp

1. 1-0 Antti Mäki-Iso (Sanni Kokkonen), 6. 1-1, 8. 2-1 Antti (Tuuli) ja 3-1 Antti (Iida), 9. 3-2, 17. 3-3.

Rpkisa Antti 4-3