Futiskausi avattu Ounashallissa

13.4.2014

TePSin 01/02-joukkue avasi eilen futispelikauden Ounashallin kuluneella tekonurmella FC Lynxin 01/02-joukkuetta vastaan. Ottelu pelattiin 4*20min. jaksoissa, joissa nollaykköset ja nollakakkoset vuorottelivat. Pelaajapulan takia kummankin joukkueen pelaajista osa pääsi pelaamaan molemmissa ikäluokissa.

Ensimmäinen jakso oli oransseilta pitkästä pelitauosta huolimatta hyvä. Joukkue puolusti ja prässäsi hyvin koko porukalla. Tiukka prässipeli piti pelin painopisteen vastustajan päädyssä ja terhakka hyökkääjä Iida Mäki-Iso aiheutti harmaita hiuksia Lynxin puolustukselle. Keskikentän keskustassa Tuuli Alamikkotervo ja Elli Hedman pelasivat loistavasti. Tytöt tukkivat hyvällä liikkeellä pelin sydämen ja näin tukahduttivat vastustajan pelinrakentelun. Maalivahti Antti Mäki-Iso ja topparipari Henri Alamikkotervo sekä Johannes Kupari hoitivat vähät tilanteet tyylikkäästi. Eka jakso päättyi 0-0 lukemiin.

Toiselle jaksolle vaihdettiin nuorempaa ikäluokkaa kentälle ja Rene Laine meni maalipuiden väliin. Toisen jakso alku oli jäätävä oransseilta. Ensin Henri pukkasi päällä komean maalin Johanneksen hyvästä kulmapotkusta. Hetki tästä niin pallotaituri Henri sooloili tilanteen 0-2 ja itsensä vaihtoon, jotta harjoitusottelu pysyisi tasaisena ja mielekkäänä molemmille joukkueille.Keltaiset pääsivät peliin mukaan ja kavensivat tilanteen 1-2 hyvällä vedolla, joka meni hyvin syöksyneen Renen sormenpäiden kautta maaliin. Henri tuli jakson lopussa takaisin kentälle ja syötti Iidalle juoksupallon, joka  menikin keltaisten pakille, joka säikähti Iidan karvausta ja pisti pallon omiin. Toisen jakson jälkeen tilanne oli 1-3.

Kolmannella jaksolla jalka alkoi painamaan oransseilla ja tämän takia keltaiset pääsivät pyörittämään peliä hyvillä syöttösarjoilla, jotka päättyivät laadukkaisiin laukauksiin, joita Antti yritti parhaansa mukaan torjuilla. Kaksi vetoa meni ohi Antsan hanskojen, joten kolmannen jakson jälkeen tilanne oli 3-3.

Viimeinen jakso meni keltaisille 4-1. Suuria lukemia voi selitellä sillä, että Lynxin nollakakkosilta loppuivat jalat kolhuista ja väsymyksestä johtuen, joten oranssit joutuivat taistelemaan vanhempia vastaan. Yritys oli hyvää, mutta vastustaja oli vain parempi. Ottelu päättyi 7-4 Lynxille. TePSin neljännen maalin tykitti takanurkkaan Henri.

Valmentajakaksikko Emma ja Matti olivat tyytyväisiä pelin antiin. Uudet pelaajat Salla ja Viola Alaollitervo saivat tärkeää peliaikaa ja onnistuivat lupaavasti kesän pelejä ajatellen. Koko joukkueen puolustuspeli oli hyvin muistissa. Parannettavaa oli eniten omassa pallollisessa pelaamisessa ja pallotuntuma oli hukassa osalla pelaajista.

Tervolan jalkapallonurmella näkyy vihreää, sieltä pallotatsin löytää !!!

Pelissä mukana: Henri ja Tuuli Alamikkotervo, Elli ja Eero Hedman,Iida ja Antti Mäki-Iso, Salla ja Viola Alaollitervo, Johannes Kupari, Sanni Kokkonen, Rene Laine, Jenna Liikanen ja Akseli Lehtinen

FC Lynx - TePS     7-4

21. 0-1 Henri (Johannes)