Täyspotti jäi minuutin päähän

4.5.2014

Kauden kotiavauksessa oranssit kohtasivat tutun vastustajan RoPS Akatemian välillä jäätävissäkin olosuhteissa. Itse ottelu tarjosi paljon tapahtumia ja piti yleisön ja pelaajat lämpiminä. TePSin nollaykköset aloittivat pelin hyvin luoden maalintekopaikkoja. Ottelun vanhetessa siniset ottivat pelin haltuun ja saivat hyvää painetta oranssien maalille. Pelin 24. minuutilla Kalle-Pekka Viiri vei RoPSin ansaittuun johtoon kulman jälkitilanteesta. Eka puoliajan loppu oli selkeää vieraittein hallintaa vain Vili-Veikka Rytkösen huipputorjunnat pitivät oranssit mukana pelissä.

Toisen puoliajan alun oranssit aloittivat vahvasti. Pari minuuttia oli pelattu, kun Iida Mäki-Iso prässäsi ropsin pakkia, joka hätääntyi ja syötti Henri Alamikkotervolle, joka viimeisteli viileesti pallon häkkiin. Kolme minuuttia tästä niin Elias Lampela pisti pallon maaliin takatolpalta. Loistavan syötön maaliin tarjoili Johannes Kupari. Rytkösen Johannes vei oranssit jo 3-1 johtoon pelin 49. minuutilla keskialueen pallon riiston päätteeksi.

Tämän jälkeen alkoi RoPS painamaan hurjasti päälle, mutta tepsiläiset taistelivat urheasti ja kestivät melkein pelin loppuun asti. Vili-Veikka teki monta huippupelastusta , jotka näyttivät tuovan oransseille täyden pistepottin, mutta ropsin Vertti Hänninen oli eri mieltä  ja iski kaksi maalia viimeisillä minuuteilla.

Pelaajia ja koutseja tietenkin harmitti pelin jälkeen, kun voitto oli niin lähellä. Ensi viikolla treenataan sitten johtoasemassa pelaamista. Tasapeli oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu lopputulos. Ei muutako päät pystyssä Tervarit peliä koht.

Pelissä mukana: Vili-Veikka Rytkönen mv, Emma Hedman, Inka Palokangas, Tuuli Alamikkotervo, Iida Mäki-Iso, Jenna Liikanen, Henri Alamikkotervo, Johannes Kupari, Elias Lampela, Akseli Lehtinen,Olli Palokangas, Johannes Rytkönen ja Antti Mäki-Iso

TePS - RoPS Akatemia 3-3 (0-1)

peliaika 2*35

24. 0-1 Kalle-Pekka Viiri, 37. 1-1 Henri Alamikkotervo, 40. 2-1 Elias Lampela (Johannes Kupari), 49. 3-1 Johannes Rytkönen, 69. 3-2  Vertti Hänninen ja 70. 3-3 Vertti