Nollaykköset pistivät sarjakärjen tiukoille

18.6.2014

Kevätkierroksen viimeisessä mestaruussarjan pelissä nollaykköset kohtasivat sarjajohtaja OLS-01 edustuksen tuulisella ja kuluneella Hovisuon jalkapallonurmella. Oranssit siirtyivät johtoon pelin neljännellä minuutilla Johannes Rytkösen maalilla, jonka syötti Iida Mäki-Iso. Tilanne syntyi Johannes Kuparin erinomaisesta maalipotkusta. Maalin jälkeen oululaiset ottivat pelissä pallonhallinnan, mutta eivät päässeet hyviin maalintekopaikkoihin, joita taas oransseilla oli useita. Tälläkertaa vain vastustajan miehen kokoinen maalivahti Eetu Järvitalo oli etevämpi.

Järvitalo oli myös hienosti mukana keltapaitojen tasoituksessa, jossa hän antoi yllättäen pitkän pallon, jonka ottelun tehopelaaja Mikael Luck viimeisteli varmasti alanurkkaan pikkasen nukkuneen alakerran ja maalivahdin ohi. Näin ensimmäinen puoliaika päättyi tasatulokseen. Oranssit pelasivat taktisesti kauden parhaan puoliaikansa. Puolustus oli tiivis ja vastaiskut olivat vaarallisia. Hyvä TePS !

Toisella puoliajalla  olssin pallonhallinta ja oranssien rivien rakoilu alkoi tuottamaan hyviä paikkoja, joista aluksi selvittiin tuurilla ja liimanäppi Vili-Veikan hyvillä torjunnoilla.  Iidalla ja Henri Alamikkotervolla oli tuhannen taalan paikat ratkaista ottelu, mutta ratkaisut päättyivät Eetun näppeihin. Pelin ratkaisu tapahtui  pelin 60. minuutilla, kun Topias Uusi-Autti maalasi Mikaelin syötöstä. Ottelun loppulukemat 3-1 syntyivät pelin viimeisellä minuutilla, kun oranssit hakivat tasoitusta nostamalla pakkaa ylemmäs. Maalin teki Mikael Topiaksen syötöstä.

Oranssit pelasivat joukkueena hyvän pelin, mutta muutaman pelaajan hyvät otteet pistivät valmennuskaksikon silmään. Nollakolmonen Tuuli Alamikkotervo pelasi vasempana pakkina huippupelin. Tuuliin pysähtyivät hyökkääjät kerta toisensa jälkeen ja pallon riiston jälkeen pallo varmasti omille. Hyvä Tuuli ! Toppari Inka Palokangas oli ilmatilan ja oman maalin edustan "herra". Hyökkäystrio Iida, Johannes ja Henri oli röyhkeä, nopea ja taitava !

Kevätkierros on nyt saatu päätökseen ja tavoite Meri-Lapin herruudesta toteutui. Arvosanaksi kierroksesta annetaan  8+. Kiitettävään olisi pitänyt käyttää maalipaikat tehokkaammin hyväksi ja asenne harjoitteluun pitäisi nousta muutamalla pykälällä.

Kokoonpano, Vili-Veikka Rytkönen mv, Tuuli Alamikkotervo, Elli Hedman, Sanni Kokkonen, Iida Mäki-Iso, Inka Palokangas, Henri Alamikkotervo, Johannes Kupari, Johannes Rytkönen ja Antti Mäki-Iso

OLS-01 edustus - TePS 3-1 (1-1)

4. 0-1 Johannes R (Iida)