Iida kellisti Kuusamon karhut

8.9.2014

Nollakakkoset kävivät pitkällä vieraspelireissulla Kuusamon kauniilla keskusurheilukentällä, jonka pelialusta oli vanhanaikainen hiekkatekonurmi. Oranssit oppivat kentän kujeet nopeasti ja Pallokarhut joutuivat tuntemaan tepsiläisten tehokkuuden.

Maali-iloittelun aloitti Vili-Veikka Rytkönen tykittämällä Antti Mäki-Ison kulmapotkun komeasti ilmasta verkkoon. Päivän maalitykki Iida Mäki-Iso tykitti läpiajon päätteeksi lelun etuylämummoon ja tilanne oli nopeasti 0-2. Ensimmäisen puoliajan lopulla Antti ylätti kaukolaukauksella karhuvahdin ja näin puoliaika tulos oli 0-3 oransseille.

Toisen puoliajan alussa Kuusamon karhut aloittivat vahvasti tekemällä pari maalia. Heti toisen kavennusmaalin jälkeen Iida "kantoi" pallon maaliin Antin antaman vaparin jälkitilanteesta ja tämä katkaisi karhujen hyvin alkaneen kirin. Oranssien peli vapautui ja varsinkin Iidan ja Vili-Veikan yhteispeli oli upeaa katseltavaa, mutta vastustajan kannalta ikävän tehokasta. Iida teki vielä kolme maalia ja Vili-Veikka yhden. Ottelun lopputulos oli komea 8-2 voitto oransseille.

Upean voiton perustana oli hyvä koko joukkueen puolustuspeli, jota johti Elli Hedman tyylillä ja taidolla. Viljami Liukkosen debyytti maalinsuulla oli lupauksia herättävä, varsinkin maalipotkut olivat hyviä. Iidan hukassa olleet tehot tuovat harmaita hiuksia tuleville vastustajille.

Kuusamojärven rannalla karhujen kaadossa mukana olivat: Elli Hedman, Jonna Kokkonen, Iida Mäki-Iso, Rene Laine, Villjami Liukkonen mv, Riku Siivola, Jarno Ollitervo, Vili-Veikka Rytkönen ja Antti Mäki-Iso

PaKa - TePS 2-8 (0-3)

14. 0-1 Vili-Veikka Rytkönen (Antti Mäki-Iso)

17. 0-2 Iida Mäki-Iso (Antti)

27. 0-2 Antti Mäki-Iso (Rene Laine)

38. 1-3 ja 46. 2-3