Nollakakkosille kauden eka voitto futsalissa

29.12.2014

TePSin nollakakkoset kävivät kauden toisessa piirin Futsal-turnauksessa Oulun urheilutalossa lauantaina 20.12. Ensimmäisessä pelissä pelattiin FC YPAa(Ylivieska) vastaan ja toisessa vastassa oli FC Kurenpojat Pudasjärveltä.

YPA-pelissä oranssit menivät 1-0 johtoon Iida Mäki-Ison maalilla, johon syötön tarjoili Tuuli Alamikkotervo. Keltapaidat eivät säikähtäneet oranssien väkevää alkua, vaan tasoittivat ja menivät rankkarilla 2-1 johtoon. Tervolan taitureilla oli useita paikkoja tasoittaa peli ensimmäisellä puoliajalla, mutta maalinteko ei maistunut ja vastustaja pelastui tuurilla sekä taidollla tasoitukselta.

Toisen puoliajan alussa ylivieskalaiset näyttivät maaliteon mallia ja menivät 3-1 johtoon. Maalivahti Antti Mäki-Iso kavensi tilanteen 3-2 upealla vaparipommilla yläriman alapuolelle. Pelin viimeisellä vitosella oranssit nostivat moken mukaan hyökkäykseen, mutta se ei tuottanut toivottua tulosta, vaan vastustaja iski vielä kahdesti. YPA voitti pelin 5-2.

Päivän toisessa ottelussa Pudasjärven pojat joutuivat kovaan oranssien pyöritykseen. Ensimmäisen puoliskon punapaidat kestivät nollilla erinomaisen maalivahtinsa Juho Ojalan ansiosta. Toiselle puoliajalle asteli päättäväinen oranssilauma. Puoliaikaa oli pelattu vain 16 sekunttia, kun Elli Hedman vei  takatolpaltaTePSin 1-0 johtoon Iidan mainiosta syötöstä. Tämä maali pudotti apinat oranssien selistä ja nollakakkoset lensivät 6-0 voittoon. Oranssien tehomies oli Vili-Veikka Rytkönen tehoin 3+1. Rene Laine teki maalin ja syötti Antti Mäki-Ison maalin. Kauden ensimmäisen nollapelin maalissa pelasi Viljami Liukkonen.

Päivän pelit osoittivat, että lisää voittoja sarjasta saadaan, kunhan hienot kuviot saadaan päätettyä tehokkaammin. Myös joukkueen kovasta asenteesta kertoo se, että pelaajat eivät olleet tyytyväisiä kuusinollavoiton jälkeen, vaan puhisivat kiukusta, kun paikoista ei tehty enempää maaleja !

FC YPA - TePS 5-2 (2-1)

3:08 0-1 Iida Mäki-Iso (Elli Hedman)

8:10 1-1, 11:50 2-1

21:30 3-1

22:50 3-2 Annti Mäki-Iso

36:48 4-2 ja 39:22 5-2

TePS - FC Kurenpojat  6-0 (0-0)

20:16 1-0 Elli Hedman (Iida Mäki-Iso)