Futiskausi avattu KePS-turnauksessa

28.4.2015

TePSin nollakakkoset ja nollaykköset osallistuivat viime viikonloppuna perinteiseen KePS-turnaukseen. Lauantaina 02-joukkue pelasi Junkohallissa ja sunnuntaina 01-joukkue Karihaaran jalkapallonurmella.

Lauantain ensimmäisessä pelissä oranssit kohtasivat turnausjärjestäjän, joka voitti pelin 1-0. Häviöstä huolimatta oranssien esitys oli hyvä varsinkin koko joukkueen puolustaminen. Toisessa pelissä TP-47 murskasi oranssit 5-1 lukemin. Tornion pojat pelasivat hienoa futista. Pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle ja upeat ristipallot hajottivat oranssien puolustuksen. TePSin maali syntyi viimeisellä minuutilla tahdon voimalla. Iida Mäki-Iso kuljetti aloituksen jälkeen pallon päätyrajalle ja keskitti lelun Antti Rajalalle, joka ohjasi pallon maaliin.

Sijoituspelissä tervolalaiset kohtasivat Keminmaan Pallon. Ottelu alkoi oranssien komennolla. Pelin toisella minuutilla Akseli Lehtinen viimeisteli 1-0 -osuman hienon hyökkäyskuvion päätteeksi. Viimeisen syötön antajana toimi Vili-Veikka Rytkönen, joka teki oranssien toisen maalin Elli Hedmanin purkupallosta. Tässä pelissä nähtiin useita hyviä hyökkäyksiä ja varmaa puolustamista. Myös maalivahti Viljami Liukkonen pelasi hyvän pelin.

Sunnuntaina alkoi nollaykkösten opettelu pelata oikeaa jalkapalloa eli iso kenttä ja maali sekä  11 pelaajaa. Ensimmäisessä pelissä kohdattiin tuleva turnausvoittaja TP-47. Ottelu oli oranssien puolustustaistelu, joka päättyi 1-1 tasapeliin. TePSin maalin teki voimahyökkääjä Iida Mäki-Iso läpiajon päätteeksi. Mikä taidossa hävittiin, se TePS-taistelulla korvattiin !

Toisessa pelissä kohdattiin FC Kemi, joka aloitti ottelun vahvasti. Oranssit kestivät alkuryntäyksen ja pääsivät pikku hiljaa peliin mukaan. Pelin ratkaisun iski komeasti "ylämummoon"  Louen pikajuna Johannes Rytkönen. Lisämaalejakin oranseille olisi voinut syntyä, mutta viimeistely oli vähän epätarkkaa.

Viimeisessä pelissä vastaan asettui ORPa Oulusta. Päivän pelit alkoivat painaa oranssien jalkoja ja orpalaiset pääsivät ensimmäisellä puoliajalla 3-0 johtoon. Toisella puoliajalla oranssit saivat pelistä vähän otetta ja pystyivät painamaan peliä oululaisten päätyyn. Yksi hyökkäys myös tuotti tulosta, kun Iida maalasi varmasti Johanneksen oivallisesta syötöstä loppulukemat 4-1.

Molemmat TePSin joukkueet voivat lähteä luottavaisin mielin kohti tulevaa piirisarjaa. Maalivahtipeli, puolustusmuuri ja nopeat vastaiskut ovat kunnossa, mistä saa kiittää talven futsalpelejä !