Jännitysnäytelmän jatko-osat

20.5.2015

TePSin nollaykköset pelasivat kaksi tiukkaa peliä viime viikolla Keminmaan Keskuskentällä. Helatorstaina oranssit kohtasivat FC Kemi YJ:n  ja sunnuntaina Keminmaan Pallon. Helatorstain peli alkoi tasaisesti ehkä lievällä yhteisjoukkueen pallonhallinnalla. Ensimmäisen maalin iski kuitenkin TePS epäsuorasta vaparista rangaistusalueen sisältä. Olli Palokangas siirsi lelun Johannes Rytköselle, joka tykitti pallon varmasti maaliin. Punaisten hallinta tuotti tulosta ottelun 29. minuutilla. Ekapuoliaika päättyi 1-1 lukemiin.

Toiselle puoliajalle kemiläiset/torniolaiset alkoivat prässätä ylempää ja saivat oranssien syöttöpelin sekaisin sekä selkeän pelin hallinnan, joka poiki maalin pelin 43. minuutilla FC Kemille. Yhteisjoukkue iski vielä kolmannen maalin kulman jälkitilanteesta ja peli näytti selvältä. Oranssien maalivahti Vili-Veikka Rytkönen esti hyvillä torjunnoillaan pelin repeämisen. Väsyneet oranssit saivat valtavan virtapiikin Johanneksen kavennusmaalista ottelun 78. minuutilla ja viimeisillä sekunneilla  oli vielä paikka tasoittaakkin peli.

Kokoonpano: Vili-Veikka Rykönen mv, Salla Alaollitervo, Inka Palokangas, Tuuli Alamikkotervo, Sanni Kokkonen, Olli Palokangas, Elias Lampela, Elli Hedman, Johannes Rytkönen, Iida ja Antti Mäki-Iso

Sunnuntain peli KemPaa vastaan alkoi TePSin hallinnalla, mutta maalit teki kotijoukkue, joka iski pari maalia vastaiskuista. Oranssit jatkoivat hyvää peliä ja hyökkäsivät monipuolisesti. Palkinto tuli pelin 24. minuutilla, kun Johannes sooloili 2-1 osuman. Sama pikakiituri sai oranssien hyvän prässin ansiosta lelun ja tasoitti pelin. Kotijoukkue ei lannistunut osumasta, vaan meni uudestaan johtoon ekapuoliajan lopulla.

Toinen puoliaika oli pelillisesti tasaisempi. Puoliajan ja pelin komeimman maalin teki Elias Lampela, joka ilmavalla syöksypuskulla puski Johanneksen antaman kulman takanurkkaan. Jokunen minuutti tästä maalista niin  Johannes vei oranssit  ensimmäisen kerran johtoon. Kempalaiset taistelivat pelin vielä tasoihin, mutta Johannes oli päättänyt, että tätä peliä ei hävitä ja iski vielä kerran. Näin tepsiläiset voittivat jännittävien vaiheiden jälkeen pelin 5-4. Onkohan seuraava pelikin RoPSia vastaan yhtä tiukka  ?

Kokoonpano: Vili-Veikka Rytkönen mv, Salla Alaollitervo (Jonna Kokkonen), Inka Palokangas, Tuuli Alamikkotervo, Sanni Kokkonen,Olli Palokangas, Elias Lampela, Elli Hedman, Johannes Rytkönen, Iida Mäki-Iso, Veera Isometsä (Antti Mäki-Iso ja Akseli Lehtinen)