Futsalpiirisarjoista menestystä

22.3.2016

Tepsin futsaljoukkueet menestyivät mainiosti Palloliiton Pohjois-Suomen futsalpiirisarjoissa. Nollakakkoset pelasivat Kempele-hallissa jännittävän lopputurnauksen. Välierissä joukkue kohtasi Kajaanin Hakan. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen oranssien johtaessa 1-0. Maalin teki Elli Hedman.

Toisella puoliajalla sarjan tehokkain hyökkääjä Vili-Veikka Rytkönen taiteili hattutempun ja peli oli sillä selvä. Elli onnistui toistamiseen maalinteossa ja Iida Mäki-Iso myös tykitti maalin.Haka onnistui tekemään kolme maalia. Näin TePS oli finaalissa !

Loppuottelussa vastassa oli kotisalin joukkue Ajax Sarkkiranta. Oranssit aloittivat matsin hyvin. Tuuli Alamikkotervo pamautti pallon alanurkkaan pelin kahdeksannella minuutilla. Ajax tasoitti pelin harmittavasti ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla.

Toisen puoliajan ensimmäisellä puolikkaalla Ajax karkasi kahden maalin johtoon. 33. minuutilla Vili-Veikka teki maalin ja oranssipaidat hakivat tämän jälkeen raivoisasti tasoitusta, mutta tällä kertaa ei ollut tuuria eikä taitoa tarpeeksi mukana tasoitusmaalin tekoon. Ajaxille onnittelut piirinmestaruudesta !

TePSin hopeajoukkueessa pelasivat kauden aikana: Tuuli Alamikkotervo, Elli Hedman, Iida ja Antti Mäki-Iso, Veikko Blomberg, Jere Kumpusaari, Akseli Lehtinen, Riku Siivola ja Vili-Veikka Rytkönen.

B-tyttöjen joukkue pisti pykälää paremmaksi ja voittivat piirin mestaruuden! Joukkue pelasi kahdeksan peliä, joista voitti kuusi. Sarjakakkonen FC Wimma oli paha vastus tepsiläisille. Ensimmäisen keskinäisen pelin Wimma voitti reilusti ja toisessa pelissä pelattiin jännittävien vaiheiden jälkeen tasapeli, jossa kajaanilaiset olivat jo neljän maalin karkumatkalla toisella puoliajalla. Kemin huippuvahvistus Jenni Impiö aloitti takaa-ajon tekemällä hattutempun. Elli Hedman hiljensi kajaanilaisyleisön pelin viimeisellä minuutilla tekemällä läpiajosta 5-5- tasoitusmaalin. Tämä tasapeli käytännössa varmisti mestaruuden ja paikan SM-turnaukseen Tampereelle.

Piirisarjan tehokkaimat pelaajat löytyivät mestareiden riveistä. Iida mäki-Iso voitti pistepörssin ja Jenni Impiö oli kakkonen.

Mestarijoukkueen pelurit: Tuuli Alamikkotervo, Salla Alaollitervo, Miina Hallikainen, Elli Hedman, Jenni Impiö, Veera Isometsä, Iida Mäki-Iso, Jenna Liikanen ja Inka Palokangas .

Tilastoja:

Pojat C-14

9.1.Pudasjärvi , Tuomas Sammelvuon sali

TePS - Ajax Sarkkiranta 3-7 (1-3)

19. 1-3 Vili-Veikka Rytkönen, 27. 2-3 Vili-Veikka (Elli Hedman) ja 40. 3-7 Iida Mäki-Iso (Vili-Veikka)

TePS - FC Kurjenpojat 10-0 (4-0)

3. 1-0 Elli Hedman (Vili-Veikka), 5. 2-0 Vili-Veikka (Iida), 6. 3-0 Vili-Veikka (Akseli Lehtinen), 20. 4-0 Iida (Elli),22. 5-0 Vili-Veikka (Iida), 23. 6-0 Elli (Iida), 25. 7-0 Vili-Veikka (Elli),26. 8-0 Vili-Veikka, 34. 9-0 Antti Mäki-Iso (Aleksi), 39. Riku Siivola (Vili-Veikka)

7.2. Lopputurnaus, Kempele

TePS - KajHa pohjoinen 7-3 (1-1)

14. 1-0 Elli (Iida), 23. 2-1 Iida, 24. 3-1 Vili-Veikka, 26. 4-1 Vili-Veikka (Elli),33. 5-1 Elli (Tuuli Alamikkotervo), 37. 7-1 Iida (Vili-Veikka), 40 7-3 Vili-Veikka (Antti)

Finaali

TePS - Ajax Sarkkiranta 2-3 (1-1)

8. 1-0 Tuuli (Veikko Blomberg), 33. 2-3 Vili-Veikka (Tuuli)

B-tytöt

10.1. Oulu, Nallisport

TePS - TP-47 4-1 (2-0)

8. 1-0 Jenni Impiö, 15. 2-0 Tuuli Alamikkotervo, 17. 3-0 Iida Mäki-Iso (Tuuli), 17. 4-0 Tuuli (Inka Palokangas)

TePS - Ajax Sarkkiranta 8-3 (7-2)

1. 1-0 Jenni ja  2-0 oma, 3. 3-0 Iida (Elli Hedman) ja 4-0 Jenni (Iida), 8. 5-1 Veera Isometsä (Elli) ja 6-2 Iida (Jenni), 15. 7-2  Salla Alamikkotervo (Tuuli), 24. 8-3 Iida

31.1. Kajaanihalli

TePS - FC Wimma  5-5 (1-4)

3. 1-0 Iida, 22. 2-5 Jenni (Elli), 26. 3-5 Jenni, 27. 4-5 Jenni (Iida), 30. 5-5 Elli

TePS - OsPa  4-2 (1-1)

9. 1-1 Iida, 16. 2-1 Jenni, 25. 3-1 Iida (Jenni), 27. 4-1 Iida (Jenni)